HÄNDER HOS BIMA

Visning av sittdynor i Örnsköldsvik och Sundsvall

Visning tryckfördelande dynor februari 2024

Den 13:e och 14:e februari är BIMA inbjudna att visa vårt sortiment av sittdynor, som passar en bred användargrupp från de yngsta till de äldsta.

De har olika egenskaper, men de är alla upphandlade i första kategorin som är en tryckfördelande dyna. Vårt sortiment i denna kategori möjliggör fler och mer mångsidiga dynalternativ för alla användare.

Sortiment som vi kommer att visa är:

  • Bima Duo Child: Basdyna för barn i sittbredd från 25 cm – 35 cm.
  • Bima Duo: Basdyna för vuxna som täcker behovet av sittbredd från 35 cm – 50 cm.
  • Bima Combi XL: Optimerad för en sittbredd från 52,5 – 57,5 cm.
  • Bima XXL: Stadig och tryckavlastande rullstolsdyna för bredare sittbehov, från sittbredd 60 cm – 80 cm.
  • Bima Kick Recond: Stabil och komfortabel rullstolsdyna. Designad för hemiplegiker. t ex efter en stroke.

Vi kommer även att visa vår utjämningsskiva och cellpolyetenkil. Utjämningsskivan är ett generellt tillbehör som används i rullstolar med hängmattesits till övriga leverantörers dynor med plan botten.

Cellpolyetenkilen ger dig en framåt-tippning av bäckenet. Med bibehållen svank i ländryggen får du ett bättre ergonomiskt sittande. På så vis undviks ryggbesvär och belastningsskador.
Cellpolyetenkilen finns också att beställa i mått som är anpassade för positionering av befintlig sittdyna.

Vi vill också med denna visning tala för BIMA:s engagemang för kvalitet och möjlighet att tillverka specialanpassningar för varje individs behov.

Vill du veta mer om vårt sortiment och hur vi med våra produkter kan ge dig i din vardag ett bättre sittande? Här kan du läsa mer om våra produkter och hitta en sittdyna för just ditt behov.