OM BIMA

Bättre sittkomfort sedan 1981

Vår passion - En bekvämare vardag för alla

Bima Plastteknik är ett familjeägt företag som utvecklat och tagit fram dynor sedan 1981. Med innovativa lösningar medicintekniska och kundunika produkter har vi blivit ledande på Sveriges marknad främst genom våra rullstolsdynor.

Vision och drivkraft

Vi arbetar för att vara en pålitlig, flexibel och lyhörd leverantör av dynor med hög kvalitet. Vår vision är att hjälpa våra återförsäljare och samarbetspartner att erbjuda dynor som uppfyller brukarens behov som tryckavlastning, tryckfördelning, stabilisering, positionering samt stötdämpning. Drivkraften är att ta fram medicintekniska produkter som hjälper människor med sittproblematik och förbättrar deras vardag.

Läs mer om vårt utvecklingsarbete

Svensktillverkade dynor sedan 1981
Svenskt hantverk från Bima

Svenskt gediget hantverk

Tillsammans med stor materialkännedom och kunskap inom sjukvård och rehabilitering strävar vi efter att ha de bästa dynorna på marknaden. Våra produkter har en lång livslängd och uppfyller kvalitets- och miljökrav.

All tillverkning sker i vår fabrik i Träslövsläge från designidéer till att varan packas. Dynorna tillverkas av polyuretan- och polyetenskum som sågas och limmas ihop utifrån beställd funktion och komfort. Dynan kläs sedan med våra egna handsydda överdrag med genomtänkt ändamål och brandsäkerhet.

Genom att ha egen produktion kan vi på så vis ha kontroll över hela kedjan samt erbjuda specialanpassade unika produkter och små och stora serier. Vi levererar produkter till landsting, habilitering, olika återförsäljare inom hjälpmedel samt private label.

Vägledning och service

Vi är alltid nära våra kunder och kan ge vägledning och hjälp att ta fram unika produkter som uppfyller önskemål utifrån funktionsnedsättning, rehabilitering och fysik. Har du frågor kring våra dynor är du varmt välkommen att kontakta oss så ser vi till att ta fram det bästa alternativet.

Bima rådgiovning och service