Bima cubetech

Mjuk och komfortabel dyna för personer med öm och känslig hud som behöver extra stöd. Avsedd för brukare som är beroende av rullstol för sina förflyttningar och har svårt att variera sittandet. Bima cubetech är förebyggande mot sår. Den används även när det finns risk för trycksår.

Bima cubekick

Sittdyna för personer med ett paretiskt ben t.ex. efter en stroke. Extra stöd som motverkar bäckentippning på sparkbenet är inbyggd i dynan.

Bima formsits barn

Stabil, komfortabel och tryckavlastande rullstolsdyna. Avsedd för barn och ungdomar men även för små- lätta vuxna. Dynan ger god tryckavlastning och är anpassad för barn och ungdomar som är beroende av rullstol för sina förflyttningar men kan variera sitt sittande. Helt oberoende av kroppsform anpassar sig dynan efter användaren och avlastar sittbensknölar och svanskota. Bima […]

Kildyna

Kildyna

Används för att få ett något framåttippat bäcken vilket medför en ergonomisk riktig sittställning. En kildyna kan även användas efter en höftledsoperation, för att öppna upp höftledsvinkeln. Dynan positionerar båda låren lutande framåt. Kildynan är försedd med ett bärhandtag. Slitstarkt överdrag av svart manchester med ribbning som motverkar glidning framåt.

Kildyna för köksstol

Kildyna köks

Används för att få ett något framåttippat bäcken vilket medför en ergonomisk riktig sittställning. En kildyna kan även användas efter en höftledsoperation, för att öppna upp höftledsvinkeln. Dynan positionerar båda låren lutande framåt. Kildynan är försedd med knytband. Slitstarkt överdrag av svart manchester med ribbning som motverkar glidning framåt.

Kildyna Radner

Kildyna Radner

Används för att få ett något framåttippat bäcken vilket medför en ergonomisk riktig sittställning. En kildyna kan även användas efter en höftledsoperation, för att öppna upp höftledsvinkeln. Dynan positionerar båda låren lutande framåt. Dynans form ger ökad rörlighet för benen. Slitstarkt överdrag av svart manchester med ribbning som motverkar glidning framåt.

Kildyna för bil

Kildyna bil

Kildyna som används för att positionera bäckenet framåt. Dynan används i bilsäte. På dynans bakkant finns en rem med snäpplås för att spänna fast dynan i bilsätet för att undvika ”underglidning” vid hastig inbromsning. Dynan är även försedd med antiglid material på undersidan. Sittytan är monterad med motsatt luggriktning. Det förhindrar brukaren att glida framåt […]

Cellpolyetenkil

Cellpolyetenkil

Hård kildyna. Används för positionering av befintlig dyna eller som en fristående kildyna. Cellpolyetenkilen kan med fördel användas utomhus då materialet inte släpper i genom fukt och är värmande. Kilen kan även användas som skrivunderlägg.

Bima hålsits kil

Dyna med hål för avlastning av området runt svanskota, rektum och underliv. Brukaren kan besväras av hemorrojder, fraktur på svanskotan, bristning efter förlossning mm. Tillverkas i två utföranden, lätt och standard. Lätt är mjukare och klarar brukarvikter upp till 70 kg. Standard är fastare men också stadigare, klarar brukarvikter upp till 125 kg. Överdraget tillverkas […]

Kildyna med avlastning för svanskotan

Kildyna avlastning svanskotan

Kildynan finns i två höjder och används för att positionera bäckenet framåt. Dynan avlastar också regionen runt svanskotan. Dynbasen är tillverkad av stadig polyeter med urtag av mjuk högelastiskt polyeter. Dynan är försedd med handtag för att enkelt kunna bära med sig. En stor och tydlig etikett markerad “BAK” visar hur dynan ska placeras.

Kildyna köks med avlastning för svanskotan

Kildyna köks md avlastning för svanskotan

Kildynan finns i två höjder och används för att positionera bäckenet framåt. Dynan avlastar också regionen runt svanskotan. Dynbasen är tillverkad av stadig polyeter med urtag av mjuk högelastiskt polyeter. Passar stolar med rundad sits. Dynan är försedd med med knytband för säker fixering på stolen.

Bima svankstöd

Bima Svankstöd

Avsedd för att användas i rullstol men kan också användas i t.ex. bil eller på köksstol. Avlastar och ger stöd åt ländrygg och svank. Stadig fastsättning med fästband och spännen. Justeringsmöjlighet åt alla håll. Svankstödets baksida är försedd med antiglid textil för säker fixering mot underlaget. Stommen formgjuts i två olika material: Kallskum som ger […]

Enkelt svankstöd

Enkelt svankstöd

Ett litet enkelt svankstöd som finns i två olika hårdheter, mjuk och medium. Fastsättning med resårband. Överdrag av svart manchester.

Ryggdyna med svank- och sidostöd

Ryggdyna med svankstöd sidostöd

Anatomiskt utformad ryggdyna som ger ett bra stöd för hela ryggen. Ger stöd för svank och stöd i sidled. Fastsättning med kardborreband och resår som gör det möjligt att justera ryggdynan i höjdled. Överdrag av svart laminerad plysch för att ge komfort och luftighet.

Golvsitsar

Avsedd för personer som behöver mer stöd i sittandet än vad en standardstol kan ge i vardagliga livet. Används för att ge större möjlighet till aktivitet. Golvsitsen möjliggör en bra sittställning samt underlättar att delta i de dagliga aktiviteterna ex. kunna sitta avslappnat och se på TV/ spela data-spel utan att vara fastspänd. Vid vila underlättar golvsitsen […]

Skumplastfåtölj

Skumplastfåtölj

Används av personer med svår sittproblematik, som inte klarar att sitta i vanlig fåtölj. Syftet är att tillgodose behovet av ett bekvämt sittande, som alternativ till ett mer aktivt sittande i rullstol.